برای پیش بینی آینده سعی در تحلیل وضعیت طرزفکر و روانشناسی مربوط به واکنش افراد نسبت به وقایع رخ داده دارد.
شکل گیری حباب ها در بازارهای مالی به بهترین شکل از این روش تحلیل قابل شناسائی است . در این روش از مهمترین عوامل در تصمیم گیری و نظر افراد عامل قیمت (Price) می باشد. این روش در بسیاری از موارد با روش تحلیل تکنیکال اصول مشترکی دارد.
سعی بر شناسائی عواملی دارد که باعث تغییر قیمت می شوندو تأثیر این تغییر بر قیمت کالا مثل نرخ سود وبهره را بررسی می کند.
تعیین و شناسائی این عامل ساده نبوده و با انبوهی از اطلاعات سروکار دارد ، اطّلاعاتی اعم از قیمت سهام شرکت ها در صورت مالی آنها یا گزارش های ارائه شده توسط شرکت ها . اساس تحلیل فاندامنتال برپایه ی نظریه ی بازار کارا می باشد که براساس این نظریه ، بازار دارای 3نوع کارائی 1-تخصّصی 2-عملیاتی 3-اطّلاعاتی است.
1)روش ها و راهکارهای فارغ از برداشت شخصی
2)تحلیل وضعیت بلندمدت اقتصاد
3)محاسبه ی ارزش دارائی به صورتی دقیق درنتیجه تصمیمات دقیقتر برای خرید یا فروش
4)قابلیت درک بهتر
1) عدم وجود شاخص درمورد زمان معامله
2) زمانبر بودن و مشکل بودن
3) امکان بروز فرضیّات و اطّلاعات غلط
از بزرگترین تحلیلگران بنیادی وارن بافت را می توان نام برد.
مطالعه ی رفتارهای بازار بااستفاده از نمودارها و با هدف پیش بینی روند قیمت هاست.(روندTrendجهت اصلی حرکت بازار که برآیند حرکت زیگزاگی و موجهای صعودی یا نزولی تغییر قیمت در بازار می باشد.شناخت روندها ، شالوده ی تحلیل تکنیکال می باشد.روندها سه جهت دارند:جهت خنثی یا اصلاحی Side، جهت رو به پائین Down، جهت رو به بالا Up) اصولاً رفتار بازار براساس سه اصل قیمت ، حجم ، نرخ بهره شکل می گیرد که در این نوع تحلیل ، رفتار قیمت همواره نقش اصلی را بازی کرده و رفتار حجم معاملات به عنوان اصل ثانویه و تکمیلی مورد بررسی قرار می گیرد.
فردی که براساس تحلیل تکنیکال پیش بینی هایی را ارائه می دهد چارتیست می نامند که برای پیش بینی و تحلیل به جز تسلّط بر علم تحلیل نیازمند نمودار قیمت ها می باشد.
این نوع تحلیل برپایه ی سه فرضیه ی مشخّص استوار است (هرجا که یکی از این 3فرضیه وجود نداشته باشد یا نقض شود نمی توانیم از تحلیل تکنیکال استفاده کنیم) :
1) همه چیز مثل عوامل سیاسی ، اقتصادی ، آب وهوائی و ... در قیمت لحاظ شده است: برای تحلیل ارزش یک دارایی و بررسی قیمت ها نیازی به بررسی تک تک عوامل نیست صرفاً بررسی قیمت ها کافی است.
2) قیمت ها براساس روند ها حرکت می کنند . (چیزی مشابه قانون اینرسی فیزیک) : قیمت ها به جهت و ترند خود ادامه می دهند مگراینکه عاملی بر آن ها اثر گذاشته و جهت آن ها را عوض کند.
3) تاریخ تکرار می شود.
1) استفاده از حجم (عرضه وتقاضا)
2) ارائه ی زمان ورود و خروج از معامله
3) سرعت زیاد در واکنش به اطّلاعات
4) وجود الگوهای مشخّص برای تصمیم گیری
1) وجود سیگنال های ضدونقیض
2) ریسک نادیده گرفتن برخی عوامل بنیادی
3) ذهنی بودن برخی تحلیل ها
بدون شناخت تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بعید می توان سود خوبی از بازار سرمایه کسب کرد ، برای حفظ تعادل در تحلیل در بازار باید با روش های رفتاری بازار هم آشنا باشیم ، بنابراین اکیداً توصیه می شود قبل از ورود به بازار سرمایه ابتدا آموزش های لازم راد دیده و با آشنایی ، سرمایه گذاری در بازارهای مالی را شروع کنید.