این امر به سادگی و با پیاده روی بیشتر و بالا رفتن از پله ها به ویژه با سرعت بالا و انجام هر گونه تحرک هوازی ، قابل تحقق است ( به گونه ای حرکت کنید که نفس نفس بزنید تا بتوانید به قلب ، ریه ها و کلیه های خود کمک کنید ) . مطالعات اخیر نشان داده است که افرادی که بیش از حد طولانی می نشینند و به طور منظم فعالیت بدنی ندارند ، به بیماری کلیوی مبتلا می شوند. فعالیت بدنی ، به ویژه فعالیت هوازی ، جریان خون را به اندام های اصلی ، از جمله کلیه ها افزایش می دهد. این امر باعث می شود اکسیژن و مواد مغذی بیشتر برای عملکرد بهتر بدن تولید شود . فعالیت هوازی همچنین منجر به کاهش خطر یا حتی بهبود دیابت و فشار خون بالا ، دو عامل اصلی بیماری های کلیوی شود! هرگونه کاهش وزن که ناشی از فعالیت هوازی باشد برای کسانی که چاق یا دارای اضافه وزن هستند نیز مفید است زیرا این شرایط به تنهایی از عوامل خطر شناخته شده برای بیماری های کلیه است.
داروهای مسکن و ضد درد معمول مانند ایبوپروفن ، ناپروکسن و آسپرین ( داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا NSAID) در صورت استفاده منظم می توانند به کلیه ها آسیب برسانند. روش های موضعی برای تسکین و آرام کردن درد مانند استفاده از پد های گرم کننده و یخ را امتحان کنید. توجه داشته باشید که برخی از برچسب های تسکین دهنده درد که بدون نسخه به فروش می رسند نیز حاوی NSAID هستند و می توانند درد بدن شما را با جذب از طریق پوست کاهش دهند. پیشگیری همیشه بهترین راه است و خوب گرم کردن بدن قبل از انجام هر نوع فعالیت ورزشی می تواند به جلوگیری از درد کمک کند. ماساژ دادن ناحیه ای از بدن شما که دچار درد شده است نیز می تواند بسیار موثر باشد . سردرد را می توان با بسته سرماخوردگی ، رایحه درمانی و گاهی اوقات فقط با خوردن فقط غذا در صورت گرسنگی و یا نوشیدن آب در صورت کمبود آب بدن تسکین داد.
مصرف زیاد سدیم می تواند منجر به افزایش فشار خون شود ، بنابراین از محتوای سدیم موجود در مواد غذایی خود ، به ویژه در غذاهای بسته بندی شده مانند چیپس ، پنیر فرآوری شده ، گوشت ها، وعده های غذایی منجمد و کنسروها آگاه باشید. بسته به آنچه سیستم خدمات بهداشتی توصیه می کند ، دریافت سدیم به احتمال زیاد باید بین 1500 تا 2000 میلی گرم (میلی گرم) در روز باشد. در داروهایی که برای درمان سوزش سر دل یا کم کردن و کاهش اسید معده به کار می روند ، برچسب های دارویی سدیم را بخوانید و همچنین در مورد مواد دارویی برای درمان سرماخوردگی و سرفه که می توانند فشار خون را بالا ببرند با پزشک خود مشورت کنید.
ماده افزودنی دیگر در غذاهای فرآوری شده که نباید زیاد مصرف شود فسفر است. بنابراین برچسب های مواد غذایی را از نظر وجود موادی مانند سدیم فسفات بررسی کنید - حتی گوشت نیز ممکن است دارای مواد افزودنی فسفات باشد . برای دریافت راهنمایی های تخصصی در مورد برنامه ریزی غذا و جستجوی دستورالعمل ها و مواد سازگار با نیازهای تغذیه ای شما ، می توانید با یک کارشناس تغذیه مشورت کنید.
منبع :https://www.kidney.org/content/three-everyday-things-you-can-do-now-kidney-health